مفهوم روش اجرای سقف وافل

نام کاربری : پسورد : یا عضویت | رمز عبور را فراموش کردم



ارسال پاسخ
تعداد بازدید 126
نویسنده پیام
mahsa733 آفلاین


ارسال‌ها : 470
عضویت: 24 /8 /1397


مفهوم روش اجرای سقف وافل

در این مقاله به تشریح روش اجرای سقف وافل پرداخته می*شود.

سقف وافل دارای مزایای فنی و اقتصادی متعدد نسبت به دیگر سقف*های بتنی رایج موجود در کشور مانند سقف تیرچه*بلوک، سقف*های یوبوت و کوبیاکس، سقف پیش*تنیده و سقف تیردال می*باشد. شناخت و مقبولیت روز*افزون جامعه مهندسان و کارفرمایان نسبت به مزایای سقف وافل

موجب رشد و گسترش کاربرد این نوع سقف شده است. یکی از مزایای سقف*های وافل

روش اجرای نسبتا ساده و عدم نیاز به تجهیزات خاص و یا نیروی کار متخصص

می*باشد و می*توان با آموزش*های ساده و اولیه به اکیپ*های مختلف

آرماتور*بند و استفاده از تجهیزات موجود به اجرای سقف وافل پرداخت. از این رو در این مقاله به تشریح روش اجرای سقف وافل بنیتک پرداخته می*شود. اجرای سقف وافلبنیتک به پنج مرحله اصلی تقسیم می*گردد که به ترتیب در ذیل تشریح می*گردند.

زیرسازی سقف وافل

زیر سازی سقف وافل

را می*توان با تجهیزات متعارف پیمانکاران اجرای اسکلت شامل جک، اسکافلد،

لوله، چهارتراش، قوطی، قالب فلزی، پلی وود، ورق فلزی و ... اجرا نمود. در

شکل زیر یک نمونه از اجرای ساده زیرسازی سقف وافل مشاهده می شود.

همانطور که در شکل فوق مشاهده می*شود در این نمونه اجرای سقف از سیستم جک و

پروفیل قوطی استفاده شده است. در این روش فاصله جک*ها از یکدیگر نیز بسته

به دهانه و وزن سقف تخمین زده می شود و پروفیل*های قوطی* فوقانی به فاصله

محور تا محور تیرچه*های تشکیل شونده سقف وافل کار*گذاشته شده و لبه قالب های وافل بروی این قوطی ها قرار می*گیرند. در شکل زیر قرارگیری لبه قالب های وافل بروی پروفیل های قوطی مشاهده می شود. فاصله محور تا محور پروفیل ها در سقف وافل بنیتک 75 سانتی متر می باشد. همچنین در این شکل و در جهت عمود بر پروفیل*های قوطی از لوله استفاده شده است.

برای اطلاعات بیشتر سقف وافلکلیک کنید

سقف وافل چیست


یکشنبه 13 مرداد 1398 - 11:13
نقل قول این ارسال در پاسخ گزارش این ارسال به یک مدیر
mahsa733 آفلاین



ارسال‌ها : 470
عضویت: 24 /8 /1397


مفهوم روش اجرای سقف وافل

سقف وافل چیست ؟

سقوف مشبک, قابلمه ای و یا همان سقف های وافل نوع دیگری از سقف ها هستند که برای پوشاندن قسمت زیادی از سقف که بار کمتری به آن اعمال میگردد اجرا می شود . این سقف که مانند دال دوطرفه عمل میکند دارای هزینه اجرای نسبتا کمتری نسبت انواع روش های مرسوم سقف های دال مجوف از جمله کبیاکس ، یوبوت و نیز هزینه بسیار پایین تر نسبت سازه های عرشه فولادی میباشد . در این نوع سقف نیازی به میلگردهای تقویتی و اتصال آنها به تیرها نمیباشد بنابراین میتواند از زمان اجرای کمتری نیز برخوردار باشد

سقف وافل یکی از انواع سقف های بتنی است که علاوه بر ظاهری شکیل، مزایای اقتصادی و فنی بسیاری را نیز داراست. برای اجرای این نوع سقف از قالب وافل استفاده می شود که وزن مرده سازه را به مراتب کاهش می دهد و نمای زیبایی در سطح زیرین سقف ایجاد می کند. در سایت زاگرس بنا ضمن آشنایی با پیشینه تاریخی سقف وافل با روش اجرا، نحوه طراحی، مزایا و معایب آن آشنا می شوید و به سوال سقف وافل چیست پاسخ داده می شود. در انتها نیز سازه های بزرگی که از این روش استفاده کرده اند، مرور می گردند.

قالب سقف وافل داراى هندسه اى مكعبى شکل و توخالی مى باشد كه ‌با‌‌‌‌ توجه به نياز پروژه و الزامات طرح ، ابعاد مختلفى دارند . ضخامت سقف وافل بسته به نوع سازه از 30 سانت تا 50 سانت متغیر است . در روند اجراى دال هاى مجوف با استفاده از وافل ، ابتدا قالبها در کنار یکدیگر چیده شده و مابین آنها آرماتور بندی شده و سپس سقف بتن ریزی می شود . در نهايت مقطع دال به صورت T شکل در آمده و عملكرد بهترى نسبت به مقطع مستطيل سقف های دال تخت خواهد داشت . آن چه جزء مزاياى اين دال شمرده مى شود ، عدم حضور تير در دال حاصله مى باشد كه البته با توجه به نياز طراحى ، ممكن است تمهيدات خاصى جهت تأمين تيرهاى پنهان انجام شود .

همچنين از آن جا كه در برخى از پروژه هاى بزرگ ، فواصل زياد ستون ها و امكان تعبيه دهانه بزرگ به جهت تأمين پاركينگ در ساختمان را ايجاب مى كند ، مى توان سيستم فوق را به عنوان گزينه مناسبى براى اجرا در چنين پروژه هائى معرفى نمود . در مورد اين سقف ها آنچه مورد اهميت است امكان اجراى تأسيسات ، نحوه دسترسى به آن ها و بهره گيرى از فضاى مجوف بلوك ها است كه بنا به نياز پروژه و نظرطراح تأمين مى شود .

خدمات مرتبط شرکت بنیتک :

اجاره قالب وافل

پیمانکار سقف وافل

اجرای سقف وافل

خرید قالب وافل

فروش قالب وافل


جمعه 29 فروردین 1399 - 03:11
نقل قول این ارسال در پاسخ گزارش این ارسال به یک مدیر
ارسال پاسخ
پرش به انجمن :

Powered by Tem98 | Copyright © 2009 Rozblog Group